• Në 21 shkurt, 3 javë më parë, Italia kishte në total vetëm 16 raste me koronavirus,aq sa ka pak a shumë Shqipëria sot. Papërgjegjshmëria bëri që Italia të ketë afro 15 mijë të prekur, 1000 të vdekur e 2000 të tjerë në gjendje kritike dhe të shpërndajë virusin në gjithë Europën. Urojmë që të gjithë të bëhemi aq të përgjegjshëm sa mos të bëhemi pas 3 javësh, ajo që është Italia sot.

Zbulohet bananja blu, ka shijen e akullores

Hera

Βιβλίο φάγος
Zbulohet bananja blu, ka shijen e akullores


E vështirë për tu besuar por ne treg tashmë ka dalë bananje e re (Blue Java) e cila ka disa karakteristika të vëçenta që e bejnë të jetë mjaft e kërkuar. [IMG2=JSON]{"data-align":"none","data-size":"full","src":"https:\/\/lajmifundit.al\/wp-content\/uploads\/2019\/04\/banane38-492x350.jpg"}[/IMG2]
Kjo banane ka shije të akullores me vanilë dhe kështu njihet edhe në Hawaii, Fiji dhe Amerikën Qendrore.

Ajo ka një aromë të ëmbël dhe lëvozhgë të kaltër, derisa brenda është e gjelbër apo e verdhë e zbehtë.

Vije nga Azia Juglindore dhe për dallim nga bananet tjera, rritet edhe në temperaturat -7 gradë celsius.

Bananja Blue Java përmban një sasi mjaftë të lartë të fibrave, si dhe disa antioksidantë që forcojnë sistemin imunitar. Ato kanë gjithashtu vitaminë B6 dhe C, magnez, bakër, mangan dhe proteina.
 
Top