• Në 21 shkurt, 3 javë më parë, Italia kishte në total vetëm 16 raste me koronavirus,aq sa ka pak a shumë Shqipëria sot. Papërgjegjshmëria bëri që Italia të ketë afro 15 mijë të prekur, 1000 të vdekur e 2000 të tjerë në gjendje kritike dhe të shpërndajë virusin në gjithë Europën. Urojmë që të gjithë të bëhemi aq të përgjegjshëm sa mos të bëhemi pas 3 javësh, ajo që është Italia sot.

Sa harxhojne familjet ne ushqime, neper bote?

Hard Styler

ђєค๔ђยภtєг
1. Gjermani - $500 ne jave per ushqimin
1555764030_d29f42d695.jpg
2. Karolina e Veriut, USA - $341.98 ne jave per ushqimin
1554888649_1aa7e85148.jpg
3. Japoni - $317.25 ne jave per ushqimin
1554887623_379954eee6.jpg
4. Itali - $260 ne jave per ushqimin
1555760138_6f75edff6b.jpg
5. Britani e Madhe - $253 ne jave per ushqimin - Mos kan dhe qenin ne tavolin per te ngren keta?!?
1554891295_59b934abda.jpg
6. Kuwait - $221.45 ne jave per ushqimin
1555760700_d35ef4993d.jpg
7. Meksika - $189.09 ne jave per ushqimin
1555761302_f6bd9a9dd5.jpg
8. Kaliforni, USA - $160 ne jave per ushqimin - Me sa duket eshte me e lire te hash ne bregun Perendimor te USA se sa ne ate
Lindor,
1555763080_e84734b66e.jpg

9. Pekin, Kine - $155.06 ne jave per ushqimin
1554889201_aeb39d4e59.jpg
10. Poloni - $151 ne jave per ushqimin
1555762114_975386a6cd_o.jpg
11. Egjypti - $68.53 ne jave per ushqimin
1554890037_9e696fbe52.jpg
12. Mongoli - $40 ne jave per ushqimin
1554890991_408cdf0652.jpg
13. Ekuador - $31.55 ne jave per ushqimin
1555762718_776b3e0937.jpg
14. Bhutan - $5 ne jave per ushqimin
1555763796_809ecb09e7.jpg
15. Kampi Breidjing - $1.23 ne jave per ushqimin!!! {Refugjatet Sudanez ne Cad}
1554888109_faf3574b70.jpginfo :From the book Hungry Planet: What the World Eats by Peter Menzel and Faith D’Aluisio menzelphoto.com.
 

sweetzzinna

Dum spiro, spero くる
Titulli: Sa harxhojne familjet ne ushqime, neper bote?

Ndonjehere njeriu duhet te kenaqet me sa ka.
Eshte diference e madhe midis 500 $ dhe 1 $ per nje jave, dhe sasia e ushqimeve e konsumuar, por njerzit qe jetojne me 1$ jane te mesuar ne kete ritm qe kur lindin, i eshte "imponuar" pa dashje nje stil jete i paket.

Mbase do vine kohera me te mira per te gjithe, mos ekzistoj me kjo diference stratosferike midis njereze, dhe te pakten te kene te gjithe minimumin e ushqimit qe eshte i nevojshem per nje jete te dinje.
 
Re: Titulli: Sa harxhojne familjet ne ushqime, neper bote?

Ndonjehere njeriu duhet te kenaqet me sa ka.
Eshte diference e madhe midis 500 $ dhe 1 $ per nje jave, dhe sasia e ushqimeve e konsumuar, por njerzit qe jetojne me 1$ jane te mesuar ne kete ritm qe kur lindin, i eshte "imponuar" pa dashje nje stil jete i paket.

Mbase do vine kohera me te mira per te gjithe, mos ekzistoj me kjo diference stratosferike midis njereze, dhe te pakten te kene te gjithe minimumin e ushqimit qe eshte i nevojshem per nje jete te dinje.
Jam dakort me mendimin tend...

Por tema ne fjale tregon sa i duhet te harxhoje nje familje per nje jave ,dmth per te njejten sasi ushqimesh jepen nje sasi te hollash ne vende te ndryshme...

Gjermania,eshte e vertet qe ushqimet kushtojne pa dashur te permend Zvicren qe e kalon ate..

Po kjo ka te beje me politiken e mbrojtjes se konsumatorit...
Cilesi = kontroll= kosto me e larte ....
 

sweetzzinna

Dum spiro, spero くる
Titulli: Re: Titulli: Sa harxhojne familjet ne ushqime, neper bote?

Jam dakort me mendimin tend...

Por tema ne fjale tregon sa i duhet te harxhoje nje familje per nje jave ,dmth per te njejten sasi ushqimesh jepen nje sasi te hollash ne vende te ndryshme...

Gjermania,eshte e vertet qe ushqimet kushtojne pa dashur te permend Zvicren qe e kalon ate..

Po kjo ka te beje me politiken e mbrojtjes se konsumatorit...
Cilesi = kontroll= kosto me e larte ....
VS

Nuk eshte e njejta sasi ushqimesh e as do jete asnjehere, sepse vendet e varfra asnjehere sdo e kene mundesine te vene ne supermarket te blejne me kosha dhe me bollek, te bljne me shume sec i nevoijtet dhe ne shume raste ti hedhin ne plehra.

Besoj qe me shume eshte fuqia e blerjes qe eshte direkt proporcionale me te ardhurat. Nqs ne Usa/ Gjermani / Zvicer rroga vete tek 2000/3000/5000 $/euro ( minimale ose thjesht shembull se mund te jene me sh ose me pak), atehere me keto te ardhura ja lejon vetes te prishesh aq leke per te ushqyher, duke mendur qe ke dhe obligacione te tj per te paguar ( telefon, uje, drita, banka etj). Por nqs ti nuk ke nje shtepi me 4 mure ( sic eshte rasti i fundit), jeton ne nje vend ku zhvillimi eshte i prapambetur, ku mundesite e punes jane te limituara, nuk ke si te kesh te njejten fuqi blerse si njeri qe punon ne zyre e ka 3 makina. Fuqia jote mbetet sipas te ardhures tende, qe ne disa vende mbase nuk kalon 10$ ne muaj ( mund te tingelloj qesharake, se eshte nje shume hic, qe disa e prishin brenda 5 minutshit duke blere nje pizza e 2 red bull), por keto jane ekstremat e botes, dhe jane reale akoma ( fatkeqsisht)>
 

diku diku

Anëtar i Respektuar
Pe: Sa harxhojne familjet ne ushqime, neper bote?

Kjo pasqyre tregon qarte se sa antropofage eshte krijesa djallzore njerzore......
 
Top