• Në 21 shkurt, 3 javë më parë, Italia kishte në total vetëm 16 raste me koronavirus,aq sa ka pak a shumë Shqipëria sot. Papërgjegjshmëria bëri që Italia të ketë afro 15 mijë të prekur, 1000 të vdekur e 2000 të tjerë në gjendje kritike dhe të shpërndajë virusin në gjithë Europën. Urojmë që të gjithë të bëhemi aq të përgjegjshëm sa mos të bëhemi pas 3 javësh, ajo që është Italia sot.

Kryepeshkopi, President Nderi i Organizatës "Fetë për paqen"

cent

Banned
TIRANE-Kryepeshkopi i Kishës Ortodokse Shqiptare, Anastas Janullatos, është rizgedhur President Nderi i Organizatës "Fetë për paqen".

Kjo e fundit, është organizata më e madhe ndërfetare e botës, ku marrin pjesë të gjitha komunitetet më të mëdha fetare dhe ka si synim promovimin dhe arritjen e paqes. Asambleja e saj e 9-të u mblodh në datat 20-22 nëntor, në Vjenë e në të morën pjesë 600 liderë fetarë, në përfaqësim të traditave fetare tradicionale nga çdo rajon i botës, për të folur mbi armiqësinë në rritje për "tjetrin" në të gjithë globin. Në njoftimin e KOASH, thuhet se kjo qe një zgjedhje që nderon edhe rolin e Kishën Orthodhokse Autoqefale të Shqipërisë, e cila deri para dy dekadave nisi rrugën e mrekullueshme të ringritjes nga gërmadhat dhe për gjithë vendin tonë.

/BalkanWeb
 
Top