• Në 21 shkurt, 3 javë më parë, Italia kishte në total vetëm 16 raste me koronavirus,aq sa ka pak a shumë Shqipëria sot. Papërgjegjshmëria bëri që Italia të ketë afro 15 mijë të prekur, 1000 të vdekur e 2000 të tjerë në gjendje kritike dhe të shpërndajë virusin në gjithë Europën. Urojmë që të gjithë të bëhemi aq të përgjegjshëm sa mos të bëhemi pas 3 javësh, ajo që është Italia sot.

Këshilla me vlerë të madhe nga Hasan el Basriu

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
1.Mos prit kohë dhe ditë të qëlluar për mësim! Dije se çdo orë dhe çdo ditë është e qëlluar për mësim.2. Mos kërko vend të përshtatshëm për mësim! Dije se çdo skutë është vendi më i përshtatshëm i mësimit.3. Assesi punën e sotme mos e lë për nesër, për arsye se çdo ditë i ka vështirësitë dhe punët e veta.4. Në një kohë të caktuar bëre vetëm një punë, vetëm një mësim, respektivisht puno rreth një problemi derisa mos të dobësohen kujdesi dhe fuqia!5. Pa e kryer një mësim që ke filluar, mos kalo në tjetrin!6. Lëshimi pe gjatë një problemi është përtaci e maskuar. Dashuria ndaj punës lindet dhe forcohet përmes përballimit të problemeve.7. Ngadhnjimi në luftë dhe suksesi në mësim janë me atë që nuk kthehet prapa.8. Mëso vazhdimisht dhe me kujdes dhe çdo ditë në të njëjtën kohë!9. Nëse lodhesh me nje punë, atëherë ndëroje atë ose ngadalësoje ritmin, por mos pusho!10. Mendo mirë, pasiqë puna nuk do të thotë vetëm të lëvizish, të lexosh ose të shkruash. Njeriu që mendon, punon më tepër se xehetari në minierë.11. Asnjëherë mos e vlerëso produktivitetin e mësimit me orë, por shihe rrezultatin e asaj që ke mësuar.12. Në punët mendore – mësim, 2-3 orë pandërprerë mjaftojnë.13. Çdo ditë lexo me zë nga dhjetë faqe të një vepre të mirë - ashtuqë të të zhvillohet aftësia e të folurit!14. Mësoi përmendësh pjesët e bukura që i lexon, që të të pasurohet fjalori dhe shprehjet tuaja dhe përforcohet mbamendja!15. Pas përfundimit të mësimit, përsëriti ato në kujtesën tënde dhe merr shënime!16. Pjesët që i ke mësuar diskutoi me shokët17. Vlera e individit është e fshehur nën gjuhën dhe majën e lapsit të tij. Ajo shfaqet nëpërmjet fjalës dhe shkrimit


Burimi: /fb
 

Arfenilla

Themelues i Forumit
17. Vlera e individit është e fshehur nën gjuhën dhe majën e lapsit të tij. Ajo shfaqet nëpërmjet fjalës dhe shkrimit

👍👍👍👍👍🙂🙂
 
Top