• Në 21 shkurt, 3 javë më parë, Italia kishte në total vetëm 16 raste me koronavirus,aq sa ka pak a shumë Shqipëria sot. Papërgjegjshmëria bëri që Italia të ketë afro 15 mijë të prekur, 1000 të vdekur e 2000 të tjerë në gjendje kritike dhe të shpërndajë virusin në gjithë Europën. Urojmë që të gjithë të bëhemi aq të përgjegjshëm sa mos të bëhemi pas 3 javësh, ajo që është Italia sot.

Ja pse mjekët janë kundër përdorimit të letrës së aluminit në kuzhinë

NeVertiti

Kohe & Stine
Staf në FV.AL
Ja pse mjekët janë kundër përdorimit të letrës së aluminit në kuzhinëLetra e aluminit gjen përdorim në kuzhinë, sidmos për ruajtjen dhe transportin e ushqimeve por që doktorët kanë pohuar se ajo shkakton probleme të rënda në shëndetin e njeriut.

Por pse janë kundër mjekët përdorimit të letrës së aluminit? Ata kanë theksuar se: “Nëse gatuani me letrën e aluminit, atëherë jeni duke luajtur me shëndetin tuaj”. Sipas tyre, alumini i bën keq trurit, pasi është një metal neurotoksik, emri i të cilit është lidhur prej vitesh me shkaqet e shkaktimit të sëmundjes së Alcajmerit.

Ekspozimi ndaj këtij metali shkakton probleme në tru dhe përgatituni që të keni shqetësimi me koordinimin, kontrollin e trupit, kujtesën dhe ekuilibrin. Gjithashtu mund të ndikojë negativisht edhe në kockat e trupit. Metali lufton me kalciumin e kockave për të gjetur hapësirë brenda tyre dhe shpesh del fitues ndaj këtij elementi kaq të rëndësishëm për jetën e njeriut.

I dëmshëm sipas tyre është dhe për mushkëritë dhe shkakton fibrozë pulmonare. Edhe kur jeni duke ngrohur diçka me letrën e aluminit rrezikoni që t’i merrni përmes frymës copëzat e padukshme të metalit, të cilat janë vdekjeprurëse për mushkëritë.
thealbanian
 
Top