• Në 21 shkurt, 3 javë më parë, Italia kishte në total vetëm 16 raste me koronavirus,aq sa ka pak a shumë Shqipëria sot. Papërgjegjshmëria bëri që Italia të ketë afro 15 mijë të prekur, 1000 të vdekur e 2000 të tjerë në gjendje kritike dhe të shpërndajë virusin në gjithë Europën. Urojmë që të gjithë të bëhemi aq të përgjegjshëm sa mos të bëhemi pas 3 javësh, ajo që është Italia sot.

Historia e ngjyrave të Krishtlindjeve

Tashmë ngado hedhim sytë shohim dekorime, drita shumë ngjyrëshe dhe bredha të stolisur.
juhghk-1-640x846.jpg


Ndonëse e keni vënë re se me kalimin e viteve njerëzit nuk po i përmbahen më asaj kornizës klasike me bredhin jeshil dhe zbukurimet e kuqe, por sot janë trend për një pemë krishtlindjesh pothuajse të gjitha ngjyrat.
tet.jpg

E kuqja dhe jeshilja kanë mbetur ndër breza pasi shumë shekuj më parë, për të festuar këtë festë, popujt e lashtë përdorin vetëm këto dy ngjyra për fat dhe mbrojtje nga gjithçka e keqe që i kanosej.

te-640x534.jpg

Pastaj ngjyrat e përcaktuara më herët lidhet drejtëpërsëdrejti edhe me besimin tek Jezusi dhe vetë feja e Krishterë.
Dosja.al
 
Top