• Në 21 shkurt, 3 javë më parë, Italia kishte në total vetëm 16 raste me koronavirus,aq sa ka pak a shumë Shqipëria sot. Papërgjegjshmëria bëri që Italia të ketë afro 15 mijë të prekur, 1000 të vdekur e 2000 të tjerë në gjendje kritike dhe të shpërndajë virusin në gjithë Europën. Urojmë që të gjithë të bëhemi aq të përgjegjshëm sa mos të bëhemi pas 3 javësh, ajo që është Italia sot.

Hajde ja fusim nje te kenduar labe!

Artin

Anëtar i Respektuar
Duhet sqaruar se cilat janë këngët labe.

Këngë labe quhen vetëm ato tradicionalet, që këndohen me zëra njerëzish, pa vegla muzikore.
Këngët me saze (def, klarinetë, fizarmonikë) quhen muzikë popullore qytetare.
Këngët me vegla elektronike quhen turbofolk.
Është mirë që tema të jetë vetëm për këngët labe.


Kjo këngë këndohet nga grupi i Vezhdanishtit, kurse teksti është i poetit Ali Asllani (1884-1966).

Kush të ka qëndisur

Kush ta ka dërguar, hëna apo dielli
Pa më thuaj të lutem sa yje ka qielli

Në je ndonjë ëngjëll, udhën ke lajthitur
Apo sjell melhemin zëmrës së goditur

Nëse je sorkadhe, lumthi kush ka çapa
Lum ai që i vete zotëris' sate mbrapa

Në je ndonjë flutur, kush të ka qëndisur
Kush ësht' ajo dorë që të ka stolisur

Është drit' e diellit, është drit' e hënës
Më shum' nga të gjitha është sis' e nënës

 
Top