• Në 21 shkurt, 3 javë më parë, Italia kishte në total vetëm 16 raste me koronavirus,aq sa ka pak a shumë Shqipëria sot. Papërgjegjshmëria bëri që Italia të ketë afro 15 mijë të prekur, 1000 të vdekur e 2000 të tjerë në gjendje kritike dhe të shpërndajë virusin në gjithë Europën. Urojmë që të gjithë të bëhemi aq të përgjegjshëm sa mos të bëhemi pas 3 javësh, ajo që është Italia sot.

15 foto të mrekullueshme nga e shkuara që nuk i gjeni në asnjë libër historie

NeVertiti

Kohe & Stine
Staf në FV.AL
15 foto të mrekullueshme nga e shkuara që nuk i gjeni në asnjë libër historie

Mes shumë fotove të trashëguara nga e shkuara, ka nga ato që kanë brenda histori të mëdha jete. Ato janë dëshmitare të heshtura të ngjarjeve dhe atmosferës së një tjetër epoke, tashmë të humbur përgjithmonë.

Ne kemi bërë bashkë një seri fotosh të këtij lloji. S’mund të ndërtojmë një makinë kohe, por me imazhe interesante dhe fjalëplota si këto, nuk ka fare nevojë për një të tillë.

Marilyn Monroe’, data e panjohur

Yuri Gagarin dhe Gina lollobrigida. Moskë, 1961

Koloneli Anthony Joseph Drexel Biddle, eksperti luftarak në Korpusin Detar të SHBA-ve, 1943. Ai është i njohur për urdhrin dhënë e marinsave të trajnuar për ta vrarë atë me bajoneta dhe për t’i çarmatosur të gjithë.

Një koala i zbutur pi nga një lugë. Australi, viti 1900

Një çift fëmijësh të pasur, data e panjohur


Ndeshja e parë Real-Barcelona, 1929

Dyqani më i vogël në histori, sipërfaqja vetëm, 1,2 m2. Londër viti 1900Portret i një amerikani vendas, 1926


Sirena në setin e filmit Piter Pan, 1924

Paul McCartney dhe Mick Jagger në tren, 1967


Legjendari Harry Houdini përpara se të performonte ‘arratisjen’ e tij të famshme, 1899


Frida Kahlo e veshur me një kostum meshkujsh, 1926


Mëngjesi kur Suedia prezantoi ligjin e ri për të drejtuar automjetet nga krahu i djathtë në vend të të majtit, 1967


Mesazh me ari, Rumani, 1940


Një ditë e zakonshme në shkollën e Santa Claus, 1961

b;gazeta-Shqip
 

kitrra 123

plak gjufurrak
15 foto të mrekullueshme nga e shkuara që nuk i gjeni në asnjë libër historie

Mes shumë fotove të trashëguara nga e shkuara, ka nga ato që kanë brenda histori të mëdha jete.

Koloneli Anthony Joseph Drexel Biddle, eksperti luftarak në Korpusin Detar të SHBA-ve, 1943. Ai është i njohur për urdhrin dhënë e marinsave të trajnuar për ta vrarë atë me bajoneta dhe për t’i çarmatosur të gjithë.b;gazeta-Shqip
Kjo me beri shume pershtypje. Jane ca momente ne jete kur duhesh te dorezohesh, te heshtesh por pa u rrenuar per te vazhduar me tutje ndoshta edhe ne nje rruge krejtesisht te re.
 
Top